Saldırıyı o örgüt üstlendi!

Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne saldırıyı DHKP-C üstlendi. Teröristin adının Elif Sultan Kalsen olduğu açıklandı. Kimliğin belirlenmesiyle bir skandal da ortaya çıktı. Elif Sultan Kalsen'in adı iki yıl önce, polisin aradığı 9 canlı bombadan biri olmasıyla gündeme gelmişti.

Saldırıyı o örgüt üstlendi!

Sultanahmet'te polis noktasına saldırı düzenleyen kadın teröristin kimliği belirlendi. Teröristin adının Elif Sultan Kalsen olduğu açıklandı.

Kimliğin belirlenmesiyle, çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı. Kalsen'in adı, polis kayıtlarında "canlı bomba" olarak vardı. Bu gazete haberlerine de konu olmuştu.

DHKP-C üyesi Kalsen’in adı, 2 yıl önce İstanbul Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan saldırının ardından gündeme geldi. Kalsen'in adı polisin arananlar listesine girdi. Kamuoyu Kalsen'i ilk olarak “9 canlı bomba aranıyor” haberiyle tanıdı.

13 Eylül 2012'de Kalsen avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gitti. Fotoğrafı ve ismi gazetelerde canlı bomba diye yazılan Kalsen, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Avukatıyla birlikte bazı emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kalsen, bu olayın üzerinden iki yıl bile geçmeden Sultanahmet'teki polis noktasına saldırı düzenledi.

Kalsen’in adı daha sonra ise avukatlara yönelik DHKP-C soruşturmasında geçti. Kalsen, Hayata Dönüş operasyonunda bir binbaşının öldürülmesi talimatını verdiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Elif Sultan Kalsen