Silopi'den yüzlerin güldüğü kareler

Türkiye İstanbul'daki patlamayla sarsılırken, büyük operasyonun sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinden güzel fotoğraflar geldi. İlçe, PKK'dan büyük oranda temizlendi. Güvenlik güçleri bir yandan PKK'nın tuzakladığı bombaları imha ederken bir yandan da vatandaşa gıda yardımı yaptı. Vatandaşın ve çocukların yüzü gülerken, yurttaşlar da asker ve polislere soğuk havada çay ikram etti.

Mehmetçik bir karede vatandaşa gıda yardımı yapıyor, diğer karede ise Silopi halkıyla çay içiyor. Çocuklarsa mehmetçiğin kucağında gülümsedi.

Bu fotoğraflar ve görüntüler büyük operasyonun sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde çekildi.

İlçe büyük oranda PKK'dan temizlendi. Güvenlik güçleri sokak sokak dolaşarak PKK'nın vatandaşı ve güvenlik güçlerini hedef alan tuzaklarını imha ediyor.

Kısacası Silopi’de herşey daha güzele ve iyiye gidiyor. Mehmetçik halkın mağdur olmaması için yurttaşlara gıda yardımında bulunuyor.

Vatandaşın gülen yüzünü güvenlik gerekçesiyle buzladık. Zira PKK'lılar Cizre'de güvenlik güçleriyle birlikte hareket eden vatandaşları hain diyerek suçlamıştı. 2 kişiyi de vurmuştu.

Asker halkın temel ihtiyaçlarını büyük oranda karşıladı. Ekmek, pirinç, mercimek, un, yağ, süt, bebek bezi, çay şeker ve daha birçok ürün Silopi'de halka dağıtıldı.

Çocuklardan kiminin yüzü askerin verdiği çikolata ve şekerle kiminin de anlattıklarıyla güldü.

Operasyonlar süresince askerin yanında olan halk desteğini yine eksik etmedi. Halk mehmetçiğe soğuk havada çay ikram etti. O anlar da kameralara yansıdı.

İlçede yeniden rahat bir nefes alan halkın yüzü güldü. Hatıra fotoğrafları çekildi.

ulusalkanal.com.tr

terör örgütü pkk şırnak silopi tsk operasyon