Ulusal Kanal, AKP ile MHP arasında yapılan uzlaşmanın ayrıntılarına ulaştı

MHP kabinede değil, bürokraside yer alacak. Ulusal Kanal, “yeni oluşturulması beklenen kabinede MHP’li vekiller yer alacak mı” tartışmalarıyla ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı. Kabineye girmeyi düşünmeyen MHP’nin bürokraside güçlü olmak istediği ve 3 devlet kurumunda bununla ilgili atamaların yapıldığı ortaya çıktı.

Ulusal Kanal, AKP ile MHP arasında yapılan uzlaşmanın ayrıntılarına ulaştı

Halk oylamasıyla MHP’ye kabinede koltuk verileceği iddia edilmiş, MHP lideri Devlet Bahçeli de bu iddiaları reddetmişti.

Halk oylaması öncesi ve sonrasında AKP ile kabine görüşmeleri yaptığı öne sürülen MHP yönetiminin bürokraside güçlü olmayı tercih ettiği öğrenildi.

Ulusal Kanal AKP ile MHP arasında yapılan uzlaşmanın ayrıntılarına ulaştı.

Uzlaşmaya göre, MHP, yeni kabinede yer almayacak, onun yerine bürokraside MHP kökenli olan kişilere daire başkanlığı, şube müdürlüğü ve il-ilçe müdürlükleri gibi görevler verilecek.

Yapılan uzlaşma da ilk meyvelerini verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Başbakanlığa bağlı Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ve bakanlığa bağlı Hazine Müsteşarlığında değişiklikler yaşandı.

Bu üç kurumda MHP’ye yakın isimlerin şimdiden daire başkanı, şube başkanı ile il ve ilçe müdürü olarak atandığı, atamaların bazı diğer devlet kurumlarında da yapılacağı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

mhp AKP ulusal kanal uzlaşma