Rusya'dan Doğu Akdeniz hamlesi

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi tırmanırken Rusya'dan kritik bir hamle geldi... Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ankara ve Atina arasında arabulucu olmaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya'dan Doğu Akdeniz hamlesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, temaslarda bulunmak üzere Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne gitti. Rum Kesimi lideri Nicos Anastasiades ve Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides ile bir araya geldi.

İkili görüşmeleri sonrası ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Doğu Akdeniz’deki gerilimden endişe duyduklarını söyledi. Türkiye ile diyalog başlatılmasına yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Lavrov ayrıca, ABD'nin "yanımızda olmayanlar bize karşıdır" ilkesini pekiştirmek için, Doğu Akdeniz'deki ülkeleri birbirine karşı kışkırtma girişimlerinden kaygı duyduklarını belirtti.

Rum Dışişleri Bakanı ise Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuku ihlal ettiğini öne sürdü. Rum Bakan, Türkiye'nin kapalı Maraş'ın açılmasıyla ilgili açıklamaları yoğunlaştırdığını Lavrov'a aktardığını da söyledi.

ulusal.com.tr

ankara rusya yunanistan doğu akdeniz Atina