İsrafa karşı genç projeler
Ankara'da genç bilim insanları projelerini görücüye çıkardı. Ağırlıklı olarak zirai ve gıda ürünlerin yer aldığı stantlarda liseli öğrencilerin geliştirdiği yeni üretim teknikleri oldukça yaratıcı. Ekmek israfını önleme kampanyasının tanıtımı için açılan stantta bayat ekmekten yapılan tatlılar beğeni kazandı.
Ankara'da genç bilim insanları projelerini görücüye çıkardı. Ağırlıklı olarak zirai ve gıda ürünlerin yer aldığı stantlarda liseli öğrencilerin geliştirdiği yeni üretim teknikleri oldukça yaratıcı. Ekmek israfını önleme kampanyasının tanıtımı için açılan stantta bayat ekmekten yapılan tatlılar beğeni kazandı.
Türkiye’de ekmek israfının önüne nasıl geçilir. Ankara Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler bilimsel araştırmalarını bu konu üzerinde yoğunlaştırdı. Ortaya birbirinden ilginç projeler çıktı.
Toprak Mahsulleri ofisinin desteklediği kampanyada öğrenciler projelerini açtıkları stantlarda tanıttı Onlardan biri bayat ekmekten yapılan tatlılardı.
Etkinliğin ziyaretçileri arasında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Ünal da vardı. Ünal ekmek israfının Türkiye'ye yıllık 1.6 milyar liraya mal olduğunu söyledi.
Ünal, israfın önlenmesi için diğer kurumlarla işbirliği içinde olduklarını belirtti.
ulusalkanal.com.tr