MHP'nin 12. Olağan Büyük Kurultayı toplanıyor

MHP'nin 12'inci Olağan Büyük Kurultayı yarın Ankara'da toplanıyor. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tek aday olarak seçime gireceği kurultay, Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Kurultayda, genel başkan ile beraber yeni Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de seçilecek.

MHP'nin 12'inci Olağan Büyük Kurultayı 18 Mart Pazar günü Ankara'da toplanıyor.

Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli tek aday olacak.

"Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka" ana temasıyla yapılacak kurultayda Merkez Yönetim Kurulu üyeliği seçimi için de tek liste olması bekleniyor. Bahçeli'nin yeni kadrosunu AKP ile yaptıkları Cumhur İttifakı kapsamında belirleyeceği belirtiliyor.

Bin 207 delegenin oy kullanması beklenen kurultay için parti, sivil toplum kuruluşları ve yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin 200 kişi ve kuruma davetiye gönderildi. CHP'nin davet edilmediği kurultayı AKP özel heyetle izleyecek.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, ittifak ortağı MHP'nin kurultayını takip etmesi için bizzat ekip görevlendirdi. Buna göre AKP'yi kurultayda Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop temsil edecek.

ulusal.com.tr

mhp