Yeni operasyon başladı

F tipi örgütün Askeri Liselere Giriş Sınavlarında da soruları sızdırdığı ortaya çıktı. Kayseri ve Ankara'daki operasyonlarda 4 eğitimci gözaltına alındı, 4 kişi de aranıyor

Yeni operasyon başladı

F tipi örgütün sınavlardaki kopya skandalına bir yenisi daha eklendi.

KPSS, SBS ve LYS’nin ardından bu kez de Askeri Liselere Giriş Sınavlarında soruların çalındığı ortaya çıktı.

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü operasyon başlattı. 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 3’ü Kayseri’de biri de Ankara’da gözaltına alındı. 4 kişinin de arandığı belirtidli.

Şüpheliler "Suç işlemek amacıyla Fethullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin kopya skandalını Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Pekin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün sınavların yeniden incelenmesi gerektiğini belirtti.

"Bence çok önemli olduğunu değerlendiriyorum. 2004’ten itibaren bütün bu ÖSYM, SBS sınavıyla askeri liselere girenlerin hepsi baştan sorgulanmalı, bakılmalı TSK tarafından önemli çünkü. Çok sayıda insan girdiğini değerlendiriyorum."

Pekin, Türkiye'nin f tipi örgütten temizlenmesi gerektiğini söyledi.

"Bu ÖSYM sistemi yeni baştan incelenmeli, belki artık sistem mi değişir, insanlar mı değişir, yani sıfırdan yani Türkiye’de her şey allak bullak oldu. Sadece ÖSYM değil yani bütün sistemlere girmiş vaziyette cemaat. Sızmadığı yer yok. Türkiye yeni baştan bundan temizlenmeli."

ulusalkanal.com.tr

kayseri usulsüzlük askeri liselere giriş sınavı