Karacadağ pirinci belgesele konu oldu
Şanlıurfa'da atadan kalma geleneksel yöntemlerle üretilen Karacadağ pirinci belgesele konu oldu. Bu tescilli doğal lezzetin tarladan sofraya ulaşma serüveni "Mirkut" adlı belgeselle izleyicinin beğenisine sunulacak.
Karacadağ pirinci, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğal kaynak suyuyla yetiştiriliyor. Atadan kalma yöntemlerle üretiliyor. Rengi, aroması ve lezzetiyle yöreye özgü tescilli bir pirinç türü. Yapımcı ve yönetmen Sedat Kıran, Mirkut belgeselinin çekim sürecini anlattı.
50 dakikalık Mirkut belgeseli, geleneksel ve doğal yöntemlerin kullanıldığı zorlu üretim sürecini beyaz perdeye taşıyor.
Belgeselin galasının Siverek veya Diyarbakır'da yapılması planlanıyor. Yakında seyirciyle buluşmaya hazırlanan belgesel, yurt içi ve dışındaki festivallere de gönderilecek.