4 bakanlık harekete geçti!

Gençler arasında hızla yayılan uyuşturucu maddesi "bonzai"ye karşı 4 bakanlık harekete geçti. Konuyla ilgili yapılacak çalışmaların başında uyuşturucu satanları yakalamak ve tedavi merkezlerinin artırılması geliyor.

4 bakanlık harekete geçti!

Son günlerde ölüm haberleri ile gündeme gelen, sentetik uyuşturucu maddesi "bonzai"ye karşı 4 bakanlık eylem planı hazırladı.

Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ortak çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında gençlerin her türlü uyuşturucu maddesine karşı korunması planlanıyor. Buna göre İçişleri Bakanlığı sevkıyatları önlemek ve uyuşturucu satanları yakalamak için çalışma yürütecek.

Sağlık Bakanlığı, gençlerin tedavisi için AMATEM sayısını artıracak.

Bonzaiye karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da 17 Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi’ni, uyuşturucuyla mücadelede birimi haline dönüştürecek.

Yasal düzenlemeler için de Adalet Bakanlığı devrede.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor ise tüyler ürpertici. Rapora göre 2011 yılında 2 kişide 1 gram bonzai ele geçirildi. Bu rakam, 2013 yılına gelindiğinde ise 10 bin 775 kişiye ulaştı. Ele geçirilen bonzai miktarı 60 bin 927 gram oldu.

Bonzai, 2011-2014 yılları arasında yapılan operasyonlarda en çok İstanbul, Bursa ve İzmir'de ele geçirildi. Bonzai’nin batağından kurtulmayı başaran 20 yaşındaki M.C'nin anlattıkları ise oldukça dikkat çekici.

ulusalkanal.com.tr