Trump: Yanlış yaptım

ABD Başkanı Donald Trump, yayımlanan kitabıyla gündemi meşgul eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton hakkında konuştu. Trump, “Ülkeyi yönetirken yanlış seçimler yapabiliyorsunuz, Bolton gibi bir aptala görev vermek gibi" dedi.

Trump: Yanlış yaptım

ABD Başkanı Donald Trump ile 17 ay geçiren Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın (Can Boltın) “Olayın Olduğu Oda” kitabı gündem olmaya devam ediyor. ABD Başkanı Fox News’da seyirci sorularını yanıtladı. Eski danışman Bolton’a ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Trump, “Bolton iyi bir iş yapmadı. Zeki bir adam değildi. Sanırım Bolton, hayatım boyunca güldüğünü bir kez bile görmediğim tek insandı. Bir kez ona ‘John sen hiç gülmez misin?’ dedim. Sadece bu bile bir insanın kişiliği hakkında bilgi verir” diye konuştu.

Trump, Bolton’ın yanlış bir tercih olduğunu söyledi, “Ülkeyi yönetirken yanlış seçimler yapabiliyorsunuz, Bolton gibi bir aptala görev vermek gibi... Bolton herkesin üzerine bomba atmak istiyordu. Hasta bir adamdı, onda yanlış olan birşeyler vardı” dedi.

Bu arada Trump, başkanlık seçimindeki rakibi Joe Biden’ı (Co Baydın) ülkede yaşanan gösterilere sessiz kalkmakla eleştirdi. Trump, "Biden konuşmuyor, kimse ondan tek bir söz duymuyor. Konuşsa bile iki kelimeyi bir araya getiremiyor. Ben iyi ya da kötü olmak istemiyorum ama bu adam belki de sırf insanlar beni sevmiyor diye ABD başkanı olacak” değerlendirmesini yaptı.

ulusal.com.tr

abd donald trump