PKK'nın umudu Pentagon

Zeytin Dalı Harekatı'yla bozguna uğrayan terör örgütü PKK’da "ABD bizi sattı mı" tartışması sürerken, Kandil’deki Cemil Bayık’tan 'bizim değerimizi ABD askerleri iyi bilir' açıklaması geldi

PKK'nın umudu Pentagon

Terör örgütü PKK yöneticisi Cemil Bayık, örgütün yayın organına verdiği demeçte, "ABD’de farklı yaklaşımlar olduğu söyleniyor, sahaya yansıyan nasıl bir durum var?” sorusuna "Kürtlerin Suriye'nin ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesinde rolünü Pentagon’dakiler, yani sahadakiler daha gerçekçi değerlendirmeler yapabilirler" cevabını verdi.

Terör örgütü PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın umudu Pentagon.

Bayık, terör örgütünün yayın organı Yeni Özgür Politika'ya konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'yla büyük darbe alan terör örgütü PKK-YPG-PYD umudunu Pentagon'a bağladı.

"ROLÜMÜZÜ EN İYİ ABD ASKERLERİ BİLİR"

Afrin operasyonuna ABD’nin sessiz kalarak "Kürt politikasında tutarlılıktan uzak çelişkili bir yaklaşım" ortaya koyduğunu iddia eden PKK’lı terörist Bayık "Öyle ABD'nin politikalarında Pentagon ile Dışilişkiler arasında köklü farklılıklar olacağını söylemek doğru bir değerlendirme değildir" dedi.

Bayık, "Şu bir gerçektir; DAİŞ’e ve El Nusra’ya karşı mücadelede YPG’liler Pentagon ile yani askeri güçlerle ilişkiliydiler. Bu bakımdan DAİŞ’e karşı mücadelede Kürtlerin oynadığı rolün önemini en iyi askerler bilir. Dolayısıyla Pentagon bilir." ifadelerini kullandı.

"ROLÜMÜZ KONUSUNDA PENTAGON GERÇEKÇİ"

Terörist Bayık, "Kürtlerin Suriye'nin ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesinde rolü ne olabilir konularında Pentagon’dakiler, yani sahadakiler daha gerçekçi değerlendirmeler yapabilirler. Bu tür söylemleri bu çerçevede ele almak doğrudur." diye konuştu.

ZEYTİN DALI HAREKATI BAŞARIYLA SÜRÜYOR

Suriye Afrin'deki terör hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, başarılı ve planlandığı şekilde sürdürülüyor.

Bu arada bugün de Afrin'in Kafer Çil, Birka, Alicaro ve Hamoraco köyleri teröristlerden temizlendi.

ulusal.com.tr

pkk pentagon cemil bayık