Yurttaşlar parkına sahip çıktı

İstanbul Topkapı'da yurttaşlar, Abdülkadir Geylani Vakfı ve Fatih Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü türbe projesine tepki gösterdi. Halk, projenin ruhsatsız olduğunu iddia etti, Vakıf ise "Belediyeden ruhsatımız var" dedi, ancak ruhsatı yurttaşlara gösteremedi. Bunun üzerine Fatihliler, vakfın kilit vurduğu parkın zincirlerini kırdı.

İstanbul Topkapı'da yurttaşlar Abdülkadir Geylani Vakfı tarafından ellerinden alınmak istenen park için ayağa kalktı.

Oruç Baba türbesinin de yer aldığı park bir süre önce Abdülkadir Geylani Vakfı tarafından kapatılarak zincirle kilitlendi. Vakıf, parkı mescit, dergah, kuran kursu yapmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde 49 yıllığına kiraladığını savundu.

İddiaya göre Vakıf, yurttaşlara Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'den de ruhsat izni aldığını söyledi. Ancak yurttaşlar sürekli talep etmelerine rağmen ruhsatı göremediklerini vurguladı.

Kuvayi Milliye Derneği öncülüğünde bir araya gelen yurttaşlar, parkın yasadışı bir şekilde vakfa verildiğini söyledi.

Yurttaşlar parkın kilitli olan kapısının zincirlerini kırarak parka girdi.

Halk parkları için mücadele edeceklerini belirtti.

Fatih Belediyesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada parkın Belediye'nin inisiyatifinde olmadığı söylenerek söz konusu yerin Vakıflar'a ait olduğu ifade edildi.

Öte yandan Abdülkadir Geylani Vakfı, halkın tepkisine rağmen inşaatta kararlı. Vakıf internet sitesinde hesap numarası vererek külliye inşaatı için yardım toplamaya başladı bile.

HABER-KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr