Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan akciğer kanseri açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2008 yılından bugüne yaptığımız bu mücadelede bugün bize veriler şunu gösteriyor; Türkiye'de akciğer kanserlerinde artış durdu. Düşme eğrisini artık istatistiksel olarak yakalamaya başladık" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan akciğer kanseri açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da düzenlenen Dünya Kanser Liderleri Zirvesi'nin açılış oturumunda konuştu.

Müezzinoğlu özellikle tütün yasaklarının ardından Türkiye'de akciğer kanseri vakalarında azalma yaşandığını söyledi. Kanserle mücadelede üç konu başlığını merkeze almak gerektiğine söyleyen Müezzinoğlu, "Bunlardan bir tanesi kanseri önleyebilmek. İkincisi erken teşhisi koyabilmek, üçüncüsüyse güçlü tedavi yöntemlerini bulabilmek veya tedavi yöntemlerini geliştirmek" dedi.

''AKCİĞER KANSERİNDE ARTIŞ DURDU''

Türkiye'nin tütünle mücadelede önemli bir başarıya imza attığını belirten Müezzinoğlu, "Bu başarının güçlenerek devam etmesini arzu ediyoruz. 2008 yılından bugüne yaptığımız bu mücadelede bugün bize veriler şunu gösteriyor; Türkiye'de akciğer kanserlerinde artış durdu. Düşme eğrisini artık istatistiksel olarak yakalamaya başladık. Türkiye'de bu örneğin güçlü bir şekilde devam etmesinin üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

''EN BÜYÜK DESTEĞİ İÇİCİLERDEN GÖRDÜK''

"Tütünle mücadelede bize en büyük desteği tütün içicileri verdi" diyen Müezzinoğlu, "Bizim en çok korktuğumuz tütün içicileri acaba bu yasal düzenlemeleri, bu radikal ve keskin kuralları uygulayabilir miyiz diye tereddüt ederken yasayı çıkardığımız dönemde ama baktık ki, 'Sıkıntıya giriyoruz. Ama yaptığınız doğru, bırakamıyorum ama yaptığınız işlem doğru, ne olur bu mücadeleden vazgeçmeyin' diyen bir çok tütün içicisine bizzat şahit olduğumu burada ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu akciğer kanseri açıklaması