Davutoğlu: Putin'e buradan çağrıda bulunuyorum

Başbakan Davutoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Azerbaycan'da, Rusya'ya "Tansiyonu düşürme" çağrısı yaptı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, Putin'e "Söylemlerindeki tansiyonu düşür, ithamlardan vazgeç, her konuyu görüşmeye hazırız" diye seslendi

Davutoğlu: Putin'e buradan çağrıda bulunuyorum

Başbakan Davutoğlu, ''Sayın Putin'e çağrıda bulunuyorum öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim'' dedi.

Bakü'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İlham Aliyev ''İstiyoruz ki bölgede barış olsun. Türkiye güçlü oldukça Azerbaycan da güçlü olacaktır. Türkiye, doğalgaz sevkiyatında ana güzergahtır'' dedi.

Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

''Azerbaycan bizim canımızdır. Azerbaycan'la ilişkilerimiz hep üst düzeyde oldu. Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek.

RUS SAVAŞ UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Dostumuz ve komşumuz Rusya'nın bütün bu gelişmeleri soğukkanlı değerlendirmesi çağrısında bulunuyorum. Türkiye kendi sınırını korumuştur. Aliyev'e Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili bilgi verdim. Türkiye, Rusya ile her konuyu görüşmeye hazır. Ambargo, siyasi sorunların çözümüne katkı sağlamaz. Sayın Putin'e çağrıda bulunuyorum öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Olayın nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse paylaştık ama yine paylaşırız. Dünyada artık hiçbir şey gizli kalmıyor. Tansiyonun düşmesi ithamların son bulması iki komşu ülke olarak masa etrafında oturularak sorunların çözülmesi bizim tercih edeceğimiz yol ve yöntemdir.

Türkiye'nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz. Kendilerine ekonomik ambargo uygulandığında bundan hoşnut olmayanlar, başkalarına da ekonomik ambargo uygulamamalıdır.''

rusya Azerbaycan Putin Davutoğlu