'İstanbul'da iki Rus ajanı yakalandı'

Çeçenistan uyruklu Abdulvahid Edelgiriev'i öldüren ekipte bulunduğu öne sürülen 2 Rus ajan, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yakalandı. Yeni eylem için keşif yaptıkları sırada suçüstü yapıldığı iddia edilen 2 Rus, sevkedildikleri mahkemede tutuklandı.

'İstanbul'da iki Rus ajanı yakalandı'

İstanbul’da 1 Kasım 2015’te Çeçenistan uyruklu Abdulvahid Edelgiriev’i öldüren ekipte yer aldığı ileri sürülen 2 Rus ajan, 8 Nisan’da MİT ve Emniyet'in ortak operasyonu sonucu İstanbul’da yakalandı.

Giriş kayıtlarında yapılan incelemede Aleksandr Smirnov’un, Aleksandr Fedin; Iurii Anisimov’un ise Yury Ndreev ismli sahte pasaportlarla Türkiye’ye girişleri tespit edildi.

Rus ajanlar Iurii Anisimov ve Aleksandr Smirnov'un yeni eylem için keşif yaptıkları sırada suç üstü yapıldığı iddia edildi. Sorgularında konuşmayı reddeden 2 Rus, mahkeme tarafından tutuklandı.

İki Rus’un üzerinde sahte olduğu belirtilen Interpol kimliği, çok sayıda Rus devlet görevlisine ait fotoğraflar ve USB bellek ele geçirildi.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, USB belleklerden elde edilen verilerden yola çıkılarak Avrupa ülkelerinde keşif yapıldığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

istanbul MİT rus çeçenistan