AKP bugün yeni anayasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sunacak

AKP ve MHP’nin üzerinde uzlaştığı Başkanlık hedefleyen Anayasa değişikliği teklifi bugün Meclis’e geliyor. Edinilen bilgilere göre, teklif üzerinde son dakika değişikliği de yapıldı. Buna göre, Cumhurbaşkanın kararname çıkartma yetkisi ve partisiyle bağ kurmasına ilişkin uygulamalar 2019'da başlayacak

AKP bugün yeni anayasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sunacak

Başkanlık hedefli Anayasa değişikliği teklifi bugün Meclis’e gelecek.

AKP ve MHP’nin uzlaştığı teklifin, Meclis Başkanlığı’na sunulmasının ardından Ocak ayında da görüşmelerine başlanması hedefleniyor.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, teklif üzerinde son dakika değişiklikleri de yapıldı. Bu kapsamda mevcut Cumhurbaşkanı bazı yetkilerini kullanamayacak.

Habere göre, Anayasa değişikliği hayata geçtiği takdirde Cumhurbaşkanına verilecek kararname çıkartma yetkisi ile partisiyle bağını kurması 2019'da hayata geçecek.

İki parti arasında pürüz yaratan konu Cumhurbaşkanının Yüce Divan'a sevk edilmesi için öngörülen Meclis oylaması rakamıydı. AKP yüce divan için 413 oy ısrarından vazgeçti. AKP kanadının MHP'nin 367 önerisini kabul ettiği belirtildi.

Değişiklik teklifine göre, Cumhurbaşkanına Meclis'i fesih, Meclis’e de Cumhurbaşkanının görevine son verme yetkisi verilecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün bazı AKP milletvekilleriyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Uzlaşmacı tavrından dolayı MHP'ye teşekkür eden Erdoğan, teklifin Meclis oylamasını değerlendirdi, "AK Parti’ye sonuna kadar güvenirim. Fire olmayacaktır. Anayasa paketi, Meclis’ten 330’un üzerinde geçecektir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP meclis başkanlık teklifi