Demirtaş: Değişikliğin iptali için AYM'ye başvuracağız

HDP, dokunulmazlıkların kaldırılmasının önünü açan anayasa değişikliğinin iptali için Yüksek Yargıya başvurmaya hazırlanıyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Başvuru için 52 milletvekiline ihtiyacımız var" dedi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'de "Konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için kaç CHP'li var göreceğiz." dedi.

Demirtaş: Değişikliğin iptali için AYM'ye başvuracağız

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının önünü açan yasa teklifi Meclis'te onaylandı. HDP, değişikliğin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor.

Açıklamayı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ yaptı. Demirtaş, başvuru için 52 milletvekiline daha ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Demirtaş, ifade vermeye gitmeyeceklerini söyledi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de konuya ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaptı. "AKP ve MHP ile birlikte hareket eden en az 20 CHP li miletvekili çıktı" diyen Bilgen, "Konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için kaç CHP'li var göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Meclis'teki oylamanın ardından dikkat çeken bir diyalog yaşandı. HDP Eş Genel Başkanları açıklama yaparken CHP'li Muharrem İnce açıklamanın olduğu alana gitti. Demirtaş, “Dikkat et Muharrem gazeteciler burada” diye espri yaptı. İnce ise Demirtaş'a “Nasıl olsa aynı koğuşta kalacağız” diye yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr