Ulusalcılık CHP'nin liberal solcularının hedef tahtasında

Türmen'in ardından şimdi de Binnaz Toprak "Ulusalcı çizginin solda yeri yok" dedi.

Ulusalcılık CHP'nin liberal solcularının hedef tahtasında

CHP'de liberal-sol kesimden ulusalcılığı hedef alan söylemler giderek artmaya başladı.

Aydınlık'tan Şenol Çarık'ın haberine göre, CHP İzmir Milletvekili ve AİHM eski yargıcı Rıza Türmen'in, "Hem ulusalcı hem solcu olunmaz" sözlerinin ardından İstanbul Milletvekil Binnaz Toprak da "Ulusalcı çizginin solda yeri yok" açıklaması yaptı.

5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay öncesi CHP içindeki tartışma büyüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Sarıgül desteğiyle yönetim kademelerinden ulusalcıları tasfiye etme girişimi büyük tepki topladı. Kılıçdaroğlu, "Kimseyi tasfiye etme gibi bir hedefimiz yok" dedi.

Ancak, CHP içerisindeki liberal solcu vekillerden ulusalcı-cumhuriyetçi kesimi hedef alan söylemler gelmeye başladı.

Dün "Hem ulusalcı hem solcu olunmaz" açıklamasında bulunan BDP/HDP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı teklif ettiği Rıza Türmen'in ardından Binnaz Toprak da "ulusalcı çizginin solda yeri yok" dedi.

Birgün'de "CHP nereye" başlıklı yazı dizisinde görüşlerini belirten CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, "Türkiye’de bugün solun bir kesiminin konumu da değişti. Sol siyasette pek de yeri olmayan ulusalcı çizgiye kayanlar oldu. CHP sadece bu kesime hitap ettiği sürece muhalefette kalmaya mahkûm. Oysa CHP bir kitle partisi. Tüm kitle partileri gibi toplumun değişik kesimlerini kucaklayabilmesi gerek. Bu, CHP’nin laiklik vurgusundan vazgeçtiği ya da vazgeçeceği anlamına gelmez" şeklinde konuştu.

Toprak, CHP'nin Avrupa sosyal demokrat partilerinin rotasını benimsemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

chp ulusalcılık