2017 referandumunun tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Başkanlık referandumu için 9 Nisan'da anlaştığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliğini bu hafta içinde onaylayacak. Bu onay ile Resmi Gazete’de yayımlanma süreci 3 Şubat’ta tamamlanacak. AKP kampanyasının ise 10 Şubat’ta başlayacağı belirtiliyor.

2017 referandumunun tarihi belli oldu

Referandum için 9 Nisan'a işaret ediliyor.

Karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın görüşmesinde alındı. İkili AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısından sonra görüştü. Referandum için 9 Nisan günü uygun görüldü.

Edinilen bilgiye göre, son dakika bir sürpriz olmazsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa değişikliğini bu hafta içinde onaylayacak. Erdoğan’ın onayı ile Resmi Gazete’de yayımlanma süreci 3 Şubat'a kadar tamamlanacak.

Buna göre halkoylaması, Resimi Gazete’yi takip eden 60’ıncı günden sonraki ilk Pazar günü yani 9 Nisan'da yapılacak.

AKP, referandum kampanyasına ise 10 Şubat’ta başlayacak. Mart’ın ilk yarısından itibaren kampanya sürecinde açılış, salon toplantıları ve televizyon programları ön planda olacak. Son 1 ayda ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eşgüdümlü miting programlarına ağırlık verilecek.

ulusalkanal.com.tr

referandum tarihi 2017 referandum tarihi