Kışlık tatlar topraktan çıkarılıyor

Hakkâri'de kışlık tatlar topraktan çıkarılıyor... Çimenli köyünde yaşayan yurttaşlar, yaz aylarında muhafaza etmek için toprağa gömdükleri peynir ve benzeri ürünleri çıkarmaya başladı. Kahvaltıların vazgeçilmezi peynir, 5 ay toprak altında bekletildikten sonra sofradaki yerini aldı.

Görenler onları hazine arıyor sansa da onların amacı başka...

Hakkari’nin Çimenli köyü sakinleri, yaz aylarında toprağa gömdükleri peynirleri bu aylarda çıkarıyor.

Bölgede kış ayları uzun ve sert geçiyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler yaz aylarında ürettikleri peynir ve benzeri yiyecekleri bozulmaması için toprağa gömüyor.

Süt türünleri yaklaşık 5 ay boyunca toprak altında kalıyor. Bidonlar içerisinde muhafaza edilen yiyecekler, kazma kürek yardımıyla çıkarılıyor.

Çamura bulanmış bidonlar Zap suyunda yıkandıktan sonra eve götürülüyor ve afiyetle yeniyor.

ulusalkanal.com.tr