LYS'de tercih dönemi başlıyor

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin heyecanla beklediği üniversiteye giriş sınavlarının sonuçları açıklandı, gözler tercihlere çevrildi. Öğrenciler, Lisans Yerleştirme Sınavı'ndan aldıkları 5 farklı puan türüne göre, 26 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapacak. Üniversite adayları, tercih formunu ÖSYM'nin sitesinden dolduracak.

LYS'de tercih dönemi başlıyor

5 oturumdan yapılan 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı'nın sonuçları açıklandı.

1 milyon 600 binden fazla adayın heyecanla beklediği sınav sonuçlarının ardından gözler, tercihlere çevrildi.

Öğrenciler, tercih listesine 24 üniversiteyi bölümü ile birlikte yazabilecek. 5 farklı puan türüne göre tercih yapacak öğrenciler, LYS'den aldığı puan ile sadece bir üniversiteye yerleştirilecek. Tercihler ise ÖSYM'nin sitesinde bulunan "Aday işlemleri" bölümünden yapılacak.

Peki, 26 Temmuz'da başlayıp 2 Ağustos'ta sona erecek tercih sürecinde öğrenciler nelere dikkat etmeli? Uzmanlara göre, üniversite adayları, idealindeki üniversite ve bölümleri tercih etmeli.

Yükseköğretim Kurumu, adaylara kolaylık sağlaması ve tercih hatalarını en aza indirmek için "Tercih sihirbazı" adıyla bir sistem hazırladı.

YÖK, bu sistem ile adayların daha doğru tercihler yapmasını hedefliyor. Sistemi, kullanması da oldukça basit

"Tercih Sihirbazı", adayların bulunduğu şehre göre, üniversiteleri analiz ediyor ve sıralıyor. Sonra öğrenci, sisteme Lisans Yerleştirme Sınavı'nda hangi puan türünden kaç puan aldığını ve öğretim türünü giriyor. Ardından da sistem, öğrencinin puanına göre hangi üniversite ve bölümleri kazanma ihtimalinin olduğunu açıklıyor.

ulusalkanal.com.tr