Mersin 2 ay aranın ardından yeniden sele teslim oldu

Mersin'de sağanak yağış sele neden oldu. Gece başlayan yağış sabaha kadar etkisini artırarak devam etti. Metrekareye 146 kilogram yağışın düştüğü cadde ve sokaklar göle döndü. Şiddetli yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı, il merkezi ile tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Mersin 2 ay aranın ardından yeniden sele teslim oldu.

Kent merkezinde ve ilçelerde dün akşam saatlerinde başlayan yağış, sabaha kadar etkisini artırarak devam etti.

Metrekareye 146 kilogram yağış düştü, birçok cadde ve sokak sel sularına teslim oldu.

Sabah işe gitmek için evden çıkan yurttaşlar, araçlarıyla yolda kaldı.

Şiddetli yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerleri su altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

Geceden beri devam eden şiddetli yağış nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde, ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler tatil edildi.

Ayrıca sel ve yağmur suları nedeniyle tarım arazileride büyük ölçüde zarar gördü. Çay Mahallesi'nde roka ekili tarlalar hasat edilemez hale geldi.

Bu arada 29 Aralık 2016'da Mersin'de yaşanan sel felaketinde kaybolan Sultan Uncu'nun cansız bedeni Muğla'da bulundu.

22 Ocak'ta kimsesizler mezarlığına defnedilen Uncu'nın cenazesi, mezarlıktan çıkartılarak ailesine teslim edildi. 25 yaşındaki Uncu, Mersin'de yeniden toprağa verildi.

Şiddetli yağışın etkili olduğu Seyhan'da ana su borusu patladı. Asfaltta 3 metre çapında çukur oluştu.

Hatay'da yağmurdan nasibini aldı. İskenderun ilçesinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

ulusalkanal.com.tr

Mersin sağanak