Fransa'da anma törenleri düzenlendi

Terör saldırısıyla sarsılan Fransa'da anma törenleri düzenlendi. Geçtiğimiz Ocak ayında teröristlerin ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo ve Yahudilere ait bir markete düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için bir hafta sürecek anma etkinlikleri başladı.

Fransa'da anma törenleri düzenlendi

Fransa'da geçen yıl Ocak ayında teröristlerin ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo ve Yahudilere ait bir markete düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenler için bir hafta sürecek anma etkinlikleri başladı.

7 Ocak günü cihatçılarla dalga geçen karikatürleriyle tanınan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen saldırıda, El Kaide üyesi olduğu belirtilen silahlı kişiler 8'i dergi çalışanı ve ikisi polis memuru 12 kişiyi öldürmüştü.

Olaydan iki gün sonra 9 Ocak’ta da bir Yahudi marketine düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

O saldırıda hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenlendi. İlk tören Charlie Hebdo dergisinin eski merkezinin önünde yapıldı. Saldırının gerçekleştiği binanın bulunduğu sokağın başına ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu plaket asılırken, Cumhurbaşkanı Hollande da plaketin önüne çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu.

İkinci plaket ise teröristleri durdurmaya çalışırken sokakta başından vurularak öldürülen polis memuru Ahmed Merabet'in vurulduğu yere asıldı.

Hafta boyunca devam edecek anma törenleri, Pazar günü Republique Meydanı'nda düzenlenecek anma etkinlikleriyle son bulacak.

ulusalkanal.com.tr