Bahçeli'den 'Dağlıca' açıklaması

Dağlıca saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ile Başbakan Davutoğlu'nun tribünde maç izlemesini eleştirdi. Açılım süreci için "PKK’yı silahlandırma süreci olduğu somutlaşmıştır" diyen Bahçeli, saldırı ile ilgili net bir açıklama yapılmasını istedi.

Bahçeli'den 'Dağlıca' açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dağlıca saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

"Vatan evlatları Dağlıca’da şehadetle imtihan edilirken, Cumhurbaşkanı mevkiinde bulunan şahsın kameralar karşısında “400 milletvekili olsaydı bunlar olmazdı” açıklaması milletimizin yüreğine ateş gibi düşmüştür. AKP-PKK hükümetinin başına iliştirilen Davutoğlu’nun, terörist saldırılar sürerken şehit evladıyla tribünlerde sevinç gösterisinde bulunması da tam bir kâbustur."

Bahçeli yaşanan saldırının açılım sürecinde gelinen noktayı özetlediğini vurguladı.

"Bu taşınması mümkün olmayan, gün be gün maliyeti kabaran siyasi yük Türkiye’ye imhaya sürüklemektedir. Geldiğimiz bu aşamada, çözüm denilen çözülmenin, PKK’yı silahlandırma ve saldırı konumuna getirme süreci olduğu somutlaşmıştır. Şehitlerimizin vebali, analarının ah ve feryatları AKP’nin ve kaçak sarayın omuzlarındadır."

Saldırıyla ilgili gerçeklerin hızla açıklanmasını isteyen MHP Lideri "Geçen her saat, toplumsal tepki ve infial dalgası ülkemizi kontrolsüz bir mecraya savuracaktır" dedi.

ulusalkanal.com.tr