YPG'den af örgütüne tehdit

Terör örgütü PKK'nın Suriye'de uzantısı YPG, insanlık suçu işlediklerine dair rapor yayınlayan Uluslararası Af Örgütünü tehdit etti. YPG'den yapılan açıklamada “Rapor, örgütün doğruluğunu kuşkuya düşürüyor. Bu, raporu hazırlayanların cezalandırılması için yeterli bir gerekçe” denildi.

YPG'den af örgütüne tehdit

Uluslararası Af Örgütü, 12 Ekim'de yayınladığı raporda, Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölgelerde savaş suçu işlendiğini açıklamıştı. Bölücü terör örgütü pkk'nın Suriye uzantısı YPG, raporu yalanlamak yerine af örgütünü tehdit etti.

Af Örgütü çalışanları, Haseke ve Rakka'da YPG güçleri tarafından endişe verici derecede tacizler yapıldığını gösteren kanıtlar bulduklarını rapor etti. Uydu görüntüleri de bu iddiaları doğruladı. Af Örgütü Hüseyniye bölgesinde geçen yıl 225 olan bina sayısının bu yıl 14'e düştüğüne dikkat çekti.

Rapora göre; YPG kontrolü ele geçirdiği köylerde yaşayanlara IŞİD'e sempati duydukları gerekçesiyle insanlık suçu işledi.

Rapor, çok sayıda farklı delile dayanılarak hazırlandı. Ancak YPG, "Suriye'nin kuzeyinde göçe zorlama ve evlerin yıkılması" başlıklı raporu yalanlamak yerine Uluslararası Af Örgütünü tehdit etti.

Raporun özerk yönetim düşmanı, esas ve bağımsız olmayan kişilerce hazırlandığını savunan YPG'den yapılan açıklamada "Rapor başlığı ve içeriği çelişkilerle dolu olup örgütün doğruluğunu kuşkuya düşürmektedir. Bu bile raporun boşa çıkmasına ve hazırlayanların cezalandırılmasına yeterli bir gerekçedir" denildi.

ulusalkanal.com.tr