PKK'ya ağır darbe vuruldu! Panik içinde kaçıştılar

Tepelerine yağan bombalarla kapana kısılan PKK'lıların telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Güvenlik birimlerinin deşifre ettiği telsiz konuşmalarına göre örgütün Hakkari sorumlusu Fehmi Atalay, "Sonbahar ve Kış dönemi 2011 ve 2012'deki gibi geçerse bozguna uğrarız" diyor. Atalay, "Şehirlerdeki hücrelerin silahlandırılmasını ve bir hamle daha yapılmasını" istiyor. PKK'lı Fehmi Atalay, "zorda kalan PKK'lıların halkı canlı kalkan olarak kullanması" emrini veriyor

PKK'ya ağır darbe vuruldu! Panik içinde kaçıştılar

Türk jetleri bomba üstüne bomba attı, PKK'lıların dağlarda kaçacak deliği kalmadı. Bozguna uğrayan PKK'nın çöküşü, örgütün Hakkari sorumlusu Fehmi Atalay'ın telsiz konuşmalarına da yansıdı.

Güvenlik birimlerinin deşifre ettiği telsiz konuşmalarında Fehmi Atalay, PKK'nın DOÇKAlar yerleştirerek operasyon hazırlığı yaptığı Doski Vadisi ile ilgili değerlendirmeleri yer aldı.

Doski Vadisi operasyonu bizim için kırılma noktasıdır. Doski operasyonu kırılırsa, devlet kırılır. Bu dönemde halka ateşkesten bahsetmeyin.

Ancak Fehmi Atalay'ın "devlet kırılır" dediği Doski Vadisi'nde PKK'nın beli kırıldı. Türk jetleri hava operasyonlarıyla Doski Vadisi'ndeki Doçka mevzileri PKK'lıların başına yıktı.

Telsiz konuşmalarında örgütün infazlarına ilişkin kan donduran ifadeler de yer aldı. PKK'lı terörist telsizde diğer PKK'lılara "son dönemde TSK'nın operasyonlarına yanıt veremediklerini, bu nedenle şehirlerdeki hücrelerin silahlandırılıp bir hamle daha yapılması gerektiğini" söylüyor. Halktan destek alabilmek için "psikolojik baskının arttırılması" talimatını veriyor. Baskıya direnenlerin de "muhbirlik yaptığı" gerekçesiyle aileleri ile birlikte infaz edilmesini emrediyor.

PKK'NIN ÇARESİZLİĞİ

-Gönüllü bulmakta zorlanıyoruz.

-Halk bize destek vermiyor.

-KCK'dan destek alamıyoruz.

-Kandil'den para desteği kesildi.

-PKK'ya katılımlar azaldı.

-Yaralılarımızın hayatına son veriyoruz.

Fehmi Atalay, TSK'nın operasasyonları sırasında zorda kalan teröristlerin halkı canlı kalkan olarak kullanmasını istiyor. "Canlı kalkanlara ateş edin. Güvenlik Kuvvetleri yaptı gibi gösterin" talimatı veriyor.

Ancak güvenlik birimlerine göre Atalay'ın bu emri PKK içinde ciddi sıkıntılara neden oluyor. Duruma şiddetle karşı çıkan bazı PKK'lılar "Kimse bizi halkımıza ateş etmeye zorlayamaz" diye duruma karşı çıkıyor.

PKK yöneticisi Fehmi Atalay'a alt yapılanmalardan gelen raporlar da çöküşü otaya koyuyor. Raporlarda, "Gönüllü bulmakta zorlanıldığı, örgütün suikast ve zorlamalardan dolayı halktan destek bulamadığı, kış tertiplenmesi için KCK'dan ve Kandil'den destek alınamadığı, örgüte katılımların azaldığı" belirtiliyor. Bombardımanda çatışmalarda yaralanan teröristlerin tedavisi yapılamadığı için altın vuruş ile hayatlarına son verildiği aktarılıyor.