10 binlerce yurttaş Cumhuriyet’in 98’nci yılında Anıtkabir’e yürüyecek

10 binlerce yurttaş Türkiye Gençlik Birliği’nin çağrısı ve “ABD’ye meydan okuyoruz” sloganıyla Cumhuriyet’in 98’nci yılında Anıtkabir’e yürüyecek. Vatan, Üretim ve Gelecek için Gençlik Yürüyüşü 29 Ekim saat 12.30’da Birinci Meclis önünden başlayacak. Son hazırlıklarını tamamlayan TGB, büyük yürüyüşüne 7’den 70’e tüm yurttaşları davet etti.

10 binlerce yurttaş Cumhuriyet’in 98’nci yılında Anıtkabir’e yürüyecek

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Cumhuriyetimizin 98’nci yılı Ankara’da coşkuyla kutlanacak. 10 binlerce kişi Türkiye Gençlik Birliği’nin çağrısıyla Anıtkabir’e akın edecek.

Türkiye Gençlik Birliği 29 Ekim’de Anıtkabir’e Vatan, Üretim ve Gelecek için Gençlik Yürüyüşü düzenleyecek. TGB’nin yürüyüşü Cumhuriyet'in ilan edildiği Birinci Meclis önünden saat 12.30’da başlayacak.

Ulusal Kanal'a konuşan TGB Ankara İl Başkanı Kayahan Çetin, ''ABD’ye Ankara’dan meydan okuyacağız.'' dedi:

- Türk gençliğinin ve Türk milletinin kuvvetini 29 Ekim’de bir kez daha göstereceğiz ve ABD’ye Ankara’dan meydan okuyacağız.

- Bugün ABD’nin başını çektiği Atlantik sistemi Türkiye’ye karşı çok ciddi baskılar içerisindedir. Türkiye bir vatan savunması vermekte. Bir ABD-İsrail tehdidi görüyoruz ve onların öne sürdüğü terör devletleri. Biz bu yüzden Türk gençliğinin bu tavrını Birinci Meclis önünden Anıtkabir’e yürüyüşünü ABD’ye meydan okuyoruz sloganıyla veriyoruz.

- Türkiye’nin bugün önünde vatan, üretim ve gelecek olarak 3 görev durmakta. Vatan savunmasında başarıya ulaşacağız. Üretim devrimini hayata geçireceğiz. Biz geleceğimizi vatan ve üretim mevzisinde kuracağımızı buradan ilan edeceğiz.

7’den 70’e Türkiye’nin dört bir yanından gelen yurttaşlar Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yürüyecek. Yurttaşlar Aslanlı Yol’dan geçerek Ata’nın huzuruna çıkacak.

Ankara'da hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Çetin, yurttaşları yürüyüşe davet etti:

- Ankara’nın her yerini kırmızı beyaz yaptık. Ankara yürüyüşe hazır. 81 ilden insanımız ve kampüsler yola çıkmak için hazır. Buradan bir kez daha tüm Ankara halkını ve yurttaşlarımızı yürüyüşe davet ediyoruz.

abd ankara amerika cumhuriyet tgb türkiye gençlik birliği Atlantik anıtkabir Türk Gençliği türkiye gençliği Atlantik Sistemi