TSK'dan Fırat Kalkanı Harekâtı açıklaması

Kritik öneme sahip El Bab çevresinde yoğunlaşan Fırat Kalkanı Harekâtı, 145'nci gününü geride bıraktı. Türk jetleri Bab ve Bzagah’da bulunan 12 IŞİD hedefini yerle bir etti. İlk belirlemelere göre 9 IŞİD'li terörist öldürüldü.

TSK'dan Fırat Kalkanı Harekâtı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 145'inci gününde terör hedeflerine bomba yağdırıldı.

ABD desteği ile Suriye'yi parçalayıp ülkenin kuzeyinde terör koridoru kurma girişimine hançer gibi inen harekât, El Bab'da devam ediyor.

Sivil hassasiyeti gösterilerek titizlikle tespit edilen; barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlardan oluşan 186 IŞİD hedefi topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

Operasyonlara savaş uçakları da destek verdi. Türk jetleri El Bab ve Bzagah’da bulunan 12 IŞİD hedefini yerle bir etti. Vurulan hedeflerden 3'nün barınma yeri, 4'nün silah mevzii, 4'nün teröristlerin gizlendiği korugan, birinin de kontrol noktası olduğu açıklandı.

Harekâtlarda ilk belirlemelere göre 9 IŞİD'li terörist öldürüldü, çoğu da yaralandı.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde patlayıcı madde tespit ve imha çalışmaları da sürüyor. Son olarak 5 EYP daha imha edildi. Böylece harekâtın başından buyana çoğu tuzaklanmış 2bin 927 EYP ile 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiş oldu.

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye türk ordusu Fırat Kalkanı