PKK uzman çavuş kaçırdı

PKK uzman çavuş kaçırdı

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatmak için cumartesi gününden bu yana saldırılar düzenleyen PKK, şimdi de bir uzman çavuşu kaçırdı. Uzman çavuşun yakılmış otomobili bulundu. Bölgede operasyon başlatıldı.

PKK bir uzman çavuşu kaçırdı.

Olay, PKK'lıların Cumartesi gününden bu yana askere ses bombası, molotofkokteyli ve havafişeklerle saldırdığı Diyarbakır-Bingöl karayolunda gerçekleşti.

Mardin’de görevli bir uzman çavuş eşinin rahatsızlığı nedeniyle Erzurum’a özel otomobiliyle giderken, dün akşam saat 19.30 sıralarında Diyarbakır’ın Lice, Hani ilçeleri ile Bingöl yol ayrımındaki Karaçayır bölgesinde kimlik kontrolü yapan bir grup PKK’lı tarafından durduruldu. PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı üyeleri, uzman çavuşu yanlarına alarak kaçırdı.

Olayın duyulmasının ardından bölgede operasyon başlatan güvenlik güçleri, uzman çavuşun yakılmış otomobilini buldu. Kaçırılan uzman çavuşun Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı İlhan Çalışkan olduğu öğrenildi. Çalışkan'ın bulunması için bölgede çalışma başlatıldı.

ulusalkanal.com.tr