400 binin kaçı gerçek?

20 yıllık İşçi Partili AKP'li çıktı.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ekim 2013 tarihinde İzmir’e gelmiş ve katıldığı AKP teşkilat yemeğinde Halime Gültekin adlı bir yurttaşa rozet takmıştır. AKP tarafından bu kişinin İzmir’de AKP’ye üye olan 400 bininci yurttaş olduğu açıklanmıştır.

AKP’nin İzmir’deki üye sayısı gerçek değildir. Bu parti, üye kayıtlarında sahtecilik yaparak 400 bin üyeye ulaştıklarını ileri sürmektedir.

İşçi Partisi Genel Sekreteri, 17 Temmuz 2013 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yazılı bir talepte bulunmuştur. Bu talepte, Başsavcılıktan İşçi Partisi tarafından girilen üye kayıtlarında oluşan mükerrer vb. bilgilerin dökümü istenmiştir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bu talep üzerine Partimiz Genel Sekreterliğine istenen bilgileri içeren bir listeyi CD ortamında teslim etmiştir.

Bu listedeki İzmir’le ilgili bilgiler, il başkanlığımıza ulaştırıldığında çok şaşırtıcı bir durumla karşılaştık. İzmir il saymanımız Sinan Gözek, Buca İlçe Başkanımız Ramazan Çalışkan ve bazı üyelerimiz, Yargıtay kayıtlarında AKP’nin de üyesi gözükmekteydiler. İl saymanımız Sinan Gözek ve Buca İlçe Başkanımız Ramazan Çalışkan, İşçi Partisi’nin dışında AKP üyesi olarak da gözüktükleri için, Yargıtay’ın üyelik sorgulama sisteminde hiçbir partiye üyelik kaydı yoktur şeklinde gözükmektedir. Karabağlar ilçe örgütümüz üyesi Nihat Çıtak ise, Yargıtay’ın bahsettiğimiz sisteminde AKP üyesi olarak gözükmektedir.

Yargıtay’ın ilgili internet sayfasından kontrol ettiklerinde bilgileri olmadan AKP üyesi çıkan yurttaşlarımız, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmek üzere İlçe Seçim Kurullarına dilekçe verebilirler. Bu dilekçeler, seçim kurulları tarafından doğrudan Başsavcılığa iletilmektedir ve bunun üzerine Yargıtay kayıtları düzeltilmek zorundadır.

AKP’nin üye kayıtlarında sahtecilik yaptığı ispatlıdır. Zaten 2011 genel seçimlerinde İzmir’de 924.976 oy alan bir partinin İzmir’de 400 bin üyesinin bulunmasının hiç de gerçekçi olmadığı ortadadır.

Güya 400 bininci üyeye rozet takan Tayyip Erdoğan, İzmir’de 400 bin üyesi varsa, neden 30 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı mitingi iptal etmiştir? Birincisi 29 Ekim’de İzmir’de milyonların Gündoğdu Meydanı’nda buluşacağını anlamıştır. İkincisi AKP’nin İzmir’de 400 binlik bir üye kuvveti bulunmamaktadır.

Cumhuriyet yıkıcılığı mahkeme kararıyla sabit olan, yolsuzluklarının üstünü yargı operasyonlarıyla kapatmaya çalışan AKP’nin, üye kaydında da yolsuzluk yaptığı ortadadır. Yarın Türkiye’de Atatürk Cumhuriyet’i yeniden kurulduğunda da bağımsız Türk yargısının karşısında bu sahteciliklerinin de hesabını vereceklerdir.

ulusalkanal.com.tr

AKP işçi partisi izmir Üye