''Artık vakti geldi, gereğini yapın''

MHP lideri Bahçeli'nin 'seçilemez' dediği Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından CHP'de başlayan kurultay tartışmaları MHP'ye de sıçradı. Musavat Dervişoğlu "Bu gidişe son vermenin zamanı gelmiştir. Problem kaynağında çözülmelidir" diyerek olağanüstü Kurultay çağrısı yaptı.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu seçimde başarısız olunca eleştiri okları CHP ve MHP Genel başkanlarına çevrilmişti.

Kılıçdaroğlu CHP içinden yükselen kurultay çağrısına olur verince, gözler MHP'ye çevrildi. Aslında Bahçeli seçim sonuçlarının belli olduğu gece kameraların karşısına geçip kurultay çağrılarına karşı ön almak istemiş, kongre çağrısı yapacakları peşinen AKP'li olmakla suçlamıştı.

Bahçeli bu açıklamadan birkaç gün sonra Abdullah Gül'ün Çankaya köşkündeki veda resepsiyonuna katıldı. Gül'e 'de "Başbakan siz olun" dedi.

Bu tavrı siyasi bir kurnazlık mıydı bilinmez ama bilinen bir gerçek var ki Bahçeli'nin parti tabanında bastırmak istediği sesler giderek gürleşmeye başladı.

2012'de Bahçeli'ye karşı aday olan Musavat Dervişoğlu, Bahçeli'ye 'artık vakti geldi' dedi.

Akşam gazetesine konuşan Dervişoğlu, "Başta Bahçeli olmak üzere parti yönetimini, gerçekleri görmeye ve sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye çağırıyorum… Problem kaynağında çözülmelidir." dedi.

ulusalkanal.com.tr