7 saat dedi 1 saat sürdü!

Saldırılarıyla Filistin'i kana bulayan İsrail, bu kez de kendi aldığı ateşkes kararını bozdu. İsrail, 7 saat süreceğini açıkladığı ateşkesi 1 saat sonra bozarak, Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci kampını bombaladı. İsrail'in boykot ettiği kalıcı ateşkes görüşmeleri ise Kahire'de başladı. Görüşmelerde Filistin kanadının ateşkes talepleri belli oldu.

7 saat dedi 1 saat sürdü!

Daha önce de birçok kez ateşkes girişimlerini baltalayan ve Filistin'i kana bulayan İsrail, bu kez kendi aldığı ateşkes kararını ihlâl etti.

İsrail sabah saat 10.00'da başlattığı ateşkesi 1 saat sonra bozdu. İsrail güçleri, Gazze'nin batısında yer alan Şati mülteci kampına bomba yağdırdı. 30 kişi yaralandı.

Öte yandan Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen kalıcı ateşkes görüşmelerine başlandı.

İsrail'in katılmadığı müzakerelerde Filistin heyetinin talepleri belli oldu. Heyet, İsrail'in Gazze'den çekilerek ablukayı kaldırmasını, Gazze'nin yeniden inşası için mali yardım sağlanmasını içeren 12 maddelik bir talep listesini sundu.

Filistin için diplomatik girişimler sürerken, Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü el Kudra, 28 günlük saldırıların bilançosunu açıkladı. 7 Temmuz'dan bu yana en az 400'ü çocuk, bin 830 kişi öldü, 9 bin 420 kişi ise yaralandı.

ulusalkanal.com.tr