Hangisi gerçek?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de "Seyit Rıza", Lüleburgaz'da "Mustafa Kemal" dedi.

Dersim Harekatıyla ilgili “Dersim’in mağduru biziz” diyen CHP lideri Lüleburgaz'daki Tarım Mitingi'nde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" söylemine sarıldı. Aynı Kılıçdaroğlu, daha önce "Mustafa Kemal'in askerleriyiz"e karşı kullanılan "Mustafa Kemal'in yurttaşlarıyız" sloganına destek vermişti.

AKP'nin açılım paketine destek sinyalleri veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lüleburgaz'daki tarım mitinginde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganını kullandı. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması kafaları karıştırıdı.

Kılıçdaroğlu daha önce, 1938'deki gerici Dersim isyanın lideri Seyid Rıza konusunda ılımlı mesajlar vermişti. Kılıçdaroğlu Seyid Rıza'yı aklama kampanyasına "Dersim'den özür" ve "arşivler açılsın" talebinde bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu, 17 Kasım 2012 günü “Gençlik Buluşması”nda, İstiklâl Mahkemelerine karşı bir söylem geliştirerek “Dersim’in mağduru biziz” ifadesini kullandı.

Tunceli ile ilgili böyle konuşan CHP Lideri, Lüleburgaz'da ise söylem değiştirdi.

"Mustafa Kemal'İn askerleriyiz" sloganını kullanan Kılıçdaroğlu, daha önce ise tam aksi yönde görüş belirtmişti. Kılıçdaroğlu, "Mustafa Kemal'İn askerleriyiz" sloganına karşı "Mustafa Kemal'in yurttaşlarıyız" söylemine destek vermişti.

ulusalkanal.com.tr