Mali Müşavirlerden koronavirüs tepkisi

Mali Müşavirler, koronavirüs nedeniyle alınan önlemlerin kendi meslek grubunu kapsamaması ve beyannamelerin ertelenmemesi nedeniyle eylem yaptı. Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne kendilerini zincirledi. Mali müşavirler talepleri gerçekleşmez ise ofislerine gitmeyeceklerini vurguladı.

Mali Müşavirlerden koronavirüs tepkisi

Koronavirüse karşı önlemlerin bazı sektörleri kapsamasına "ayrımcılık" dediler. Hazine ve Maliye Bakanlığı önüne kendilerini zincirleyip, taleplerini dile getirdiler.

Türkiye’de koronavirüs vakalarının artmasıyla tedbir amaçlı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi hayata geçirildi. Bu paketle birlikte lojistik-ulaşım, yiyecek-içecek gibi sektörlerdeki işletmelerin vergi ödemeleri ertelendi. Ancak Mart ayı içerisinde verilmesi gereken tüm beyan ve bildirimlere erteleme gelmedi. Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Eyleme Oda Başkanı Ali Şahin, Başkan yardımcısı Nurali Keleş, Başkan Yardımcısı Turgut Bahadır ve Genel Sekreter Naci Alkan katıldı. Mali Müşavirlerin de katıldığı eylemde alınan önlemlerin bazı sektörleri kapsadığı ve birçok çalışana ayrımcılık yapıldığı ifade edildi. Şahin ve yönetim kurulu üyeleri eylemde kendilerini bakanlığın önüne zincirledi.

Eyleme müdahale eden güvenlik güçleri Başkan Şahin, Başkan Yardımcısı Keleş ile mali müşavirler Uğur Taşkıran ve Faruk Adıgüzel'i gözaltına aldı. Şahin ve beraberindeki 3 kişi bir süre sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Erdoğan Ertürk, yaklaşık 1 milyon kişinin koronavirüs riski altında olduğunu söyledi. Ertürk, işleri gereği ofiste çalışmak zorunda olduklarını belirtti. Ertürk, müşterilerden resmi kayıtlarını yapmak için aldıkları belgelerin de virüsü taşıyabileceğine de dikkat çekti.

Ertürk, meslektaşlarının taleplerini de dile getirdi.

Ertürk, beyannameler ve bildiriler ertelenmezse ofislerinde bulunmayacaklarını vurguladı.

HABER: BUSE GENÇTÜRK KAMERA:UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

koronavirüs Hazine ve Maliye BakanlığI mali müşavir