TSK'dan Şırnak açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK hedeflerine operasyon düzenledi. Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, operasyonda çok sayıda mağara, sığınak ve silah mevzisi imha edildi. Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Kilis'te de terör örgütlerine yönelik operasyonlar vardı.

TSK'dan Şırnak açıklaması

Mehmetçik, Şırnak'ta PKK'ya ait mağara, sığınak ve silah mevzilerine hava harekatı düzenledi.

Açıklama Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. Açıklamaya göre, PKK'lıların kullandığı mağara ve sığınaklar ile silah mevzilerini imha edildi.

Şırnak'ta PKK'dan kaçan bir terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de operasyon vardı. 6 evde yapılan aramalarda 21 kalaşnikof fişeği, bir tabanca şarjörü, 166 mermi ve 62 örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyonda teröristlere "yardım ve yataklık" yaptığı belirlenen 5 şüpheli de gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de 9 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği Kabakaya, Yalaza, Dolunay, Ortaç, Bağlan, Çavundur, Varlık, Esenli ve Çanak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'ya ait olduğu tespit edilen bir sığınakta çok sayıda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildi.

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde 1 PKK'lının öldürüldüğünü, 8 barikat ve hendeğin kaldırıldığını açıkladı. Sokağa çıkma yasağının sona erdiği ilçede PKK'nın verdiği tahribat için onarım çalışması başlatıldı.

Mardin Derik'te yapılan operasyonlara ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü görüntü paylaştı. PKK'lılar tarafından indirilen Namık Kemal İlkokulu önündeki Türk bayrağı yeniden göndere çekildi. Kırılan Atatürk büstlerinin yerine de yenileri dikildi.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde ise IŞİD'e operasyon yapıldı. Yasa dışı yollarla Suriye'den yurda girmeye çalışan 3'ü çocuk 8 IŞİD üyesi, berabarinde getirdikleri 11 şarjör, 330 fişek, savunma tipi 4 el bombası ile birlikte yakalandı.

Yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 574, İran'dan yurda girmeye çalışan 4 ve Türkiye'den Yunanistan'a geçmek isteyen 53 kişinin yakalandığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri tsk