Yerhov: Rusya'nın dış politikasında Türkiye her zaman önemli bir yer edinmiştir

Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Suriye'de Türkiye'nin Rusya için vazgeçilmez bir partner olduğunu söyledi. Ankara Moskova hattında konuşulmadık konu kalmadığını belirten Yerhov, "Her şeyi açıkça konuşarak çıkış yolu arıyoruz. Astana süreci de bunun bir kanıtı" dedi.

Rusya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Türkiye'ye gelmeden önce Rusya'daki Türk medya temsilcilerine konuştu, önemli mesajlar verdi.

Geçen yıl suikast sonucu öldürülen Andrey Karlov'un yerine atanan Yerhov, Ankara ile Moskova'nın Suriye'deki işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Son bir buçuk yıllık dönemde aramızda yaşanan hadiselerden sonra birbirimizi çok daha iyi anlar duruma geldik. Suriye krizine kalıcı ve nihai çözüm bulunmasında Türkiye’nin Rusya için vazgeçilmez partner olduğunu da net bir şekilde dile getirmek isterim. Suriye’deki Kürt meselesinden diğer hassas konulara kadar artık aramızda görüşmediğimiz, ele alamadığımız konu kalmadı. Birbirimizle her şeyi açıkça konuşarak çıkış yolu arıyoruz. Astana süreci de bunun bir kanıtı. Aramızdaki sıkı diyalog devam edecek ve umarım sadece Suriye meselesinde değil, bir dizi problemli konu çözüme kavuşturulacaktır.

Suikastın ardından Rusya'nın diplomatik misyonların korunmasına ilişkin bir dizi güvenlik tedbiri aldığını da anlatan Yerhov, Türkiye'nin de güvenlik konusunda son derece hassas yaklaştığını belirtti.

Karlov suikastına ilişkin çok yönlü ve ikili çalışmalar yapıldığını kaydeden Yerhov, soruşturmanın etkilenmemesi için ayrıntıları açıklamadı.

Türkiye'ye dair güvenlik endişelerinin bulunmadığını da ifade eden Rus Büyükelçi, bu yıl sonuna kadar 3 milyon Rus turistin Türkiye'ye gelmesini beklediklerini söyledi.

ulusal.com.tr

ankara rusya