Aziz Sancar, Nobel ödülünü İÜ Tıp Fakültesi'ne bağışlayacak

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Aziz Sancar, Nobel madalyasını mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışlayacak. İstanbul Üniversitesi'de Sancar'a bilime katkılarından dolayı onur ödülü verecek.

Aziz Sancar, Nobel ödülünü İÜ Tıp Fakültesi'ne bağışlayacak

DNA onarımı ile ilgili bilimsel çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü alan Prof. Aziz Sancar, Nobel madalyası ve sertifikasını mezun olduğu İstanbul Üniversitesi’ne bağışlama kararı aldı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi mezunu olan Sancar yıllar sonra diplamasını aldığı fakülteyi ziyaret edecek. 23 Mayıs Pazartesi günü fakülteye gelecek Sancar, akedemisyenler ve öğrencilerle buluşacak.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni Sancar'ın ziyareti sırasında yapılacak. Dönem birincisi diplamasını Aziz Sancar'dan alacak.

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'de Sancar'ın adını İÜ Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü’ne verecek. Enstitünün açılış töreni de aynı gün gerçekleştirilecek.

"Nobel, Cumhuriyet sayesinde, Atatürk sayesinde kazanılmıştır" diyen Aziz Sancar, Nobel madalyası ve sertifikasını Genelkurmay Başkanlığı'na emanet etmişti. Sancar, 19 Mayıs'ta Anıtkabir'de düzenlenecek bir törenle ödülünü Anıtkabir Müzesi'ne teslim edecek.

ulusalkanal.com.tr