Anayasa Komisyonu'nda maddeleri tek tek görüşmeye açılacak

Dağılan Uzlaşma Komisyonu Masası'ndan umudunu kaybeden AKP, yeni anayasa için oluşturduğu komisyonun çalışmalarına hız verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu komisyondan, anayasa taslağını Nisan ayına kadar bitirmesini istedi. AKP, her bir madde için Meclis'te diğer partilerle ikili, üçlü mutabakat sağlamayı hedefliyor.

Anayasa Komisyonu'nda maddeleri tek tek görüşmeye açılacak

“Türk Milleti” ifadesini hedef alan anayasa uzlaşma komisyonu dağıldı. İktidar partisi de anayasa önerisini Meclis'e getirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in başkanlığında hukukçulardan oluşan bir anayasa komisyonu kurulmuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu komisyonun çalışmalarını Nisan ayındaki Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına kadar bitirmesini istedi.

Buna göre, iktidar partisi Yeni anayasa taslağı içerisinde başkanlık sistemini gündeme getirecek, 2013 yılındaki Uzlaşma Komisyonu'nda 4 partinin mutabık kaldığı 60 madde üzerinden ilerleyecek.

Milliyet'in haberine göre, AKP kurmayları, taslaktaki maddeleri tek tek komisyona sunacak. Böylece, Meclis Anayasa Komisyonu'nda her bir madde üzerinde diğer partilerle ikili, üçlü uzlaşma sağlanacak.

Habere göre AKP 330 milletvekili sayısına ulaşmak için Genel Kurul'daki oylamalarda partiler düzeyinde değil, milletvekilleri üzerinden uzlaşma stratejisi izleyecek.

ulusalkanal.com.tr