Yeni anayasa çalışmaları için takvim belli oldu

Hükümetin yeni anayasa çalışmaları için takvimi belirginleşti. Bu kapsamda, Başbakan Ahmet Davutoğlu önümüzdeki hafta CHP, MHP ve HDP'den randevu isteyecek. AKP'nin 8-10 Ocak tarihleri arasındaki kampında da milletvekilleriyle istişare yapılacak. Yol haritası, bu görüşmelerden çıkacak sonuca göre netleşecek.

Yeni anayasa çalışmaları için takvim belli oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa çalışmaları için muhalefetle temasa geçmeye hazırlanıyor. Bunun için ilk adım önümüzdeki hafta atılacak.

ANKA'nın haberine göre; Davutoğlu'nun, hafta başında MYK ya da MKYK’yı toplaması bekleniyor. Bu toplantılarda muhalefet liderleri ile yapılacak ön görüşmelerin ayrıntıları değerlendirilecek. Muhalefete götürülecek olan öneriler, başkanlık sisteminin ilk etapta gündeme getirilip getirilmeyeceği konuları ele alınacak.

Davutoğlu daha sonra CHP, MHP ve HDP'nin kapısını çalacak. Randevular önümüzdeki hafta istenecek. Görüşmelerin Meclis'te yapılması bekleniyor.

Bu görüşmeler 8-9 ve 10 Ocak’taki AKP’nin Afyonkarahisar kampında ele alınacak. Muhalefetin verdiği izlenime göre; ikinci görüşme de gündemde tutulacak.

ulusalkanal.com.tr

yeni anayasa çalışmaları