Şengün'den çok önemli açıklamalar

"Ergenekon'da örgüt yok, iddianameyi okumadan kabul ettik, silahlı örgüt gibi göstermek için üretilmiş deliller kullanıldı... " Bu sözler, Ergenekon davasının eski mahkeme başkanı Köksal Şengün'e ait. Şengün, davayı kökten çürütecek çok önemli açıklamalar yaptı. İddianameyi bile okumadan kabul ettiklerini açıkladı.

Ergenekondavasına bakan İstanbul Özel Görevli 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin ilk başkanı Köksal Şengün, kararın bozulmasına neden olacak önemli açıklamalar yaptı. Şengün, davada yargılananların örgüt olamayacağını net ifadelerle anlattı.

T24'ten Hazal Özvarış'a konuşan Köksal Şengün, "Benim baktığım davada içeri alınan insanların hiçbiri birbirini tanımaz. Bizim önümüze koydukları torbanın içine herkesi atmışlar, yan yana bıraksan birbirlerini ısırırlar bunlar. Öyle insanlar var ki içerisinde, birbirlerine kurşun atarlar. Yok yani, yok. Ne yapmışlar bunlar? Bu kişiler iktidara karşı, ortak noktaları bu." dedi.

Şengün, Ümraniye bombalarının üretilmiş deliller olduğunu söyledi. Köksal Şengün, silahlı örgüt görüntüsü vermek için bombaların dosyaya dahil edildiğini belirtti.

"Bence ÖYM’lerde görülsün diye bir şeyler üretildi. Silah olarak bu var. Daha sonra bir iki yerde daha yine kazılardan bulundu evraklar. Yani başka türlü eylem yok."

Telefonlarının dinlenmesini de değerlendiren Şengün, "Beni o dinletmediyse de onun grubu dinletti" dedi. Köksal Şengün, iddianameyi okumadan kabul ettiklerini de açıkladı.

"Okuduk ama belirli bir süre, belirli bir yere kadar okuduk. Can alıcı noktalarını okuma imkanımız olmadı. Okuduk desek yalan söyleriz. Şimdi olsa gerekli incelemeyi yaptığım için birçok yönden o iddianameyi geri çevirirdim."

Yeterince araştırılmayan delillerin sahte olabileceğini belirten Şengün, "Gizli tanık dediğiniz kişilerin tamamına yakını gayri kanuni, yani suç işlemiş insanlar. Gizli tanıklığın da ceza indiriminden yararlanma diye bir avantajı var. Dolayısıyla bunların anlatımlarının ne dereceye kadar doğru olduğu irdelenmediği gibi, gizli tanıklar dinlenirken bazı noktalar açıkta kaldı." dedi.

Tutuklamaların da keyfi olduğunu vurgulayan Şengün, "Yani daha CD’lerle yargıladığınız insanlara karşı biraz daha anlayışlı olacaksınız. Çünkü elinizde o kadar sağlam bir deliliniz yok" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # dava # örgüt # köksal şengün # kumpas