Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ikna etmek için rol yapmış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın darbeci yaveri Tümgeneral Mehmet Dişli'den talimat aldığını itiraf etti. İşte o talimatı veren Tümgeneral Dişli'nin de ifadeleri ortaya çıktı. Suçlamayı inkar eden Dişli, darbenin 1 numarası olduğu belirtilen Orgeneral Akın Öztürk'ü savundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ikna etmek için rol yapmış

Fethullahçı Darbe girişimi olduğu gece Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı darbe metnini imzalatmak için rol yaptığı ortaya çıkan Tümgeneral Mehmet Dişli ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. "FETÖ ile benim herhangi bir bağlantım yoktur. Bu olayda ben mağdurum Ölümle tehdit edildim, alıkonuldum" dedi.

Tümgeneral Dişli, Karargah'ta yaşananları anlattı.

"BENİ İKNA ETTİLER: Saat 19.30-20.00 sıralarında Genelkurmay Başkanı Emir Subayı ya da özel kalem müdürü aradı. Saat 20.00'de Genelkurmay Başkanlığı'na gittim. Kapıda özel harekat giyimli iki kişi beni bekliyordu. Bu kişiler yönetimi devraldıklarını, Genelkurmay Başkanı'nı ikna etmesi için beni çağırdıklarını, 'ikna olmazsa derdest edip tutuklayacaklarını, sonunun eski Genelkurmay Başkanı Rüştü Erdelhun gibi olacağını, o yüzden ikna edip bildiriye imza atmasını' söylediler. Buna karşı çıktım. Bunun üzerine benim de derdest edilip vurulacağımı söyleyerek, beni Genelkurmay Başkanı odasına girmeye ikna ettiler. Genelkurmay Başkanı'nın odasına girdim. Kendisine darbe olduğunu yönetime elkonulduğunu söyledim. Genelkurmay Başkanı da 'Şaka mı yapıyorsun' yanıtı vererek güldü. Daha sonrasında bina içinden silah seslerinin geldiğini duyduk. Dışarıya çıktığımda Yaşar Güler Paşamın yaverlerinden ya da korumalarından birinin vurulmuş olduğunu gördüm. Hemen gidip durumu Genelkurmay Başkanı'na anlattım."

Genelkurmay Başkanı'nın derdest edildiğini belirten Dişli, şu ifadeleri kullandı:

Özel harekatçı kişiler içeriye girip Genelkurmay Başkanı'nı derdest edip, plastik kelepçe taktılar. Ben buna direndim. Komutanı yerden kaldırdım. 'O bizim komutanımız' diye tepki gösterdim. Hatta Genelkurmay Başkanı'nın yere düşen apoletlerini yerine taktım. Alçak uçuş yapan uçakların bombalama yaptıklarına ilişkin sesler gelmeye başladı. Darbecilerle görüşüp, Genelkurmay Başkanı'nın güvenli bir yere götürülmesini ilettim. Helikoptere bindik, Akıncılar Üssü'ne geldiğimizi fark ettik.

Kendisinin de mağdur olduğu söylen Dişli, darbenin 1 numarası olarak gösterilen Hava Orgeneral Akın Öztürk'ün kesinlikle bu girişimle alakası olmadığını savundu.

Orgeneral Akar, tanık sıfatıyla verdiği ifadede, darbecilerden şikâyetçi oldu. Yaşananları anlatan Akar'ın şikâyetçi olduğu isimler arasında Mehmet Dişli de var.

Tümgeneral Dişli’nin darbe girişimi olduğu gece Genelkumay Başkanı Hulusi Akar'a rol yaptığı tespit edildi. Dişli'nin sık sık "bildiriyi imzalaması için Akar'ı ikna etmeye çalıştığı" biliniyor. Org. Akar'ın darbeci yaveri de ifadesinde Dişli'den talimat aldıklarını itiraf etmişti.

Mehmet Dişli aynı zamanda AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi.

ulusalkanal.com.tr

hulusi akar