'Yalman soruşturmayı engellemek istedi'

Emekli Albay Aziz Ergen, Jandarma Genel Komutanlığı'nda birlikte çalıştığı eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ile ilgili çok önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Ergen, Balyoz açıklamaları nedeniyle tartışma yaratan Yalman'ın, jandarma tarafından gerçekleştirilen Mavi Akım operasyonunu engellemek istediğini iddia etti.

Ulusal Kanal yayınına katılan Ergen, Mavi Akım operasyonunda; Yalman'ın Kurmay Başkanı Yusuf Soybaş, Harekat Başkanı Osman Özbek ve kendisinin şahit olduğu bir konuşmayı açıkladı.

Aziz Ergen'e göre, Yalman'ın bututumunun nedeni, sıkıntıya girmemekti.

Ergen, bu tartışmanın ardından Kurmay Başkanı ve Harekat Başkanı'nın haberi olmadan Yalman'ın talimatıyla kendisinin Bakü'ye gönderilmek istendiğini belirtti. Emekli Albay Ergen, soruşturmayla ilgisi olan komutanların sürüldüğünü kaydetti.

Tartışmada adı geçen Emekli Tümgeneral Osman Özbek de olayı doğruladı.

Mavi Akım soruşturması ile ilgili DGM Başsavcısı Cevdet Volkan ve bir savcı gelerek, ellerinde bilgiler olduğunu soruşturmayı jandarmayla beraber yürütmek istediklerini söylediler. Ancak Aytaç Yalman arzulamadı. Beyaz Enerji operasyonu ile kurumun üzerine çok gelindiğini gerekçe gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

genelkurmay aytaç yalman