Blinken, sürpriz bir şekilde Ankara'ya geldi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken sürpriz bir şekilde Türkiye'ye geldi. Blinken'ın ilk durağı, darbe girişiminde bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu. Blinken'ın heyetinde Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Mc. Gurk da var.

Blinken, sürpriz bir şekilde Ankara'ya geldi

Fırat Kalakanı Harekatı ile PKK/PYD koridorunun kesildiği bir süreçte Amerika'dan sürpriz bir ziyaretçi Türkiye'ye geldi. Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken'ın Ankara'ya geldiği açıkladı.

Ankara'da üst düzey görüşmeler yapacak olan Blinken'ın, ilk durağı darbe girişimi sırasında bombalanana Türkiye Büyük Millet Meclisi oldu.

Bombalanan noktaları gezen Blinken, "Türk demokrasisine destek veren ve darbeye karşı duran kişilere saygımı ifade etmek amacıyla günüme burada başladım" dedi.

Blinken'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşecek. İkilinin görüşmesinin saat 15.15'te başlaması ve yaklaşık 30 dakika sürmesi hedefleniyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre Blinken'a, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk ile Avrupa ve Avrasya İşleri Bakan Yardımcısı Vekili Jonathan Cohen eşlik ediyor.

Kaynaklara göre ziyaretin ana gündem maddesi, IŞİD'le mücadele olacak.

Ayrıca ziyarette, Ankara ile Washington arasında ikili stratejik konular da gündeme gelecek.

Blinken'ın yarın Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr