Binlerce Suriyeli sınıra akın etti

Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalardan kaçan binlerce Suriyeli sınıra akın etti. Suriyeliler geceyi sınırın Suriye tarafında kurulan kamplarda geçirdi. Suriyelilerin en erken pazartesi günü Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan toplu halde Türkiye'ye alınabileceği öğrenildi

Binlerce Suriyeli sınıra akın etti

Suriye'nin Halep kentinde, ordu birlikleri ile terör grupları arasında çatışmalar şiddetlendi, çatışmalardan kaçan binlerce Suriye'li Türkiye sınırına akın etti.

Sınıra gelen Suriyeliler, geceyi Suriye'nin İğde ile Sucu köylerinde kurulan kampta geçirdi.

Sınıra şimdilik herhangi bir yığılma yaşanmadı. Suriyelilerin en erken pazartesi günü Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan toplu halde Türkiye'ye alınabileceği öğrenildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Suriyeliler için AFAD Nüfus Hareketi Yönetim Sistemi hazır hale getirildiğini açıkladı. Sistemin uygulamaya hazır tutulması için koordinasyonundaki kurumlara emir gönderen AFAD, olası ihtiyaç için de Barınma Merkezlerinde yeterli boş kapasite ayrıldığını belirtti.

Konuyla ilgili bir açıklama da Birleşmiş Milletler'den geldi. BM, en az 15 bin kişinin Halep'ten kaçtığını ve on binlerce kişinin Türkiye'ye geçmek için sınırda beklediğini açıkladı.

Öte yandan, hareketlilik nedeniyle sınır hattında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal ile birlikte sınıra giderek gelerek inceleme yaptı. Tümgeneral Erbaş ile Tuğgeneral Soysal, Öncüpınar Sınır Kapısı ile İnanlı Piyade Hudut Karakolu'nu gezerek bilgi aldı.

ulusalkanal.com.tr