Çanakkale savaşlarının 100. yıl törenine katılacak ülkeler netleşmeye başladı

24 Nisan'da Çanakkale Savaşları'nın yüzüncü yılı nedeniyle Çanakkale'de yapılacak törenlere katılacak ülkeler netleşmeye başladı. Hürriyet gazetesinin haberine göre törenlere İngiltere'den Prens Charles'ın katılacağı belirtiliyor. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Irak, KKTC, Kosova, Makedonya gibi ülkeler de devlet başkanı düzeyinde katılacak. Vatikan'dan ise törene katılım olmayacak.

Çanakkale savaşlarının 100. yıl törenine katılacak ülkeler netleşmeye başladı

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılını anma etkinliklerine katılım listesi belirginleşti. Törenlere 21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılımın olması bekleniyor.

Törenlere İngiltere’den Prens Charles’ın katılacağı belirtiliyor. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, İngiltere, İrlanda, Karadağ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan devlet başkanı düzeyinde törene katılacak.

Afganistan, Gambiya ve Zambiya cumhurbaşkanı yardımcısı düzeyinde katılım gerçekleştirecek. Avusturalya, Yeniz Zelanda, Moldova ve Romanya da başbakan düzeyinde temsil edilecek.

Bahreyn, Fransa, Gabon, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, Litvanya, Lübnan, Kanada, Moğolistan, Moritanya, Mozambik, Singapur, Tacikistan, Tunus, Vietnam bakan düzeyinde temsil edilecek.

Rusya ve Cezayir törenlere Meclis Başkanı düzeyinde katılacak. Vataikan ise "Kardinar rahatsızlandı" gerekçesiyle törenlere katılmayacak.

Ermenistan'ın soykırımın 100. yılı iddiasıyla Erivan'da düzenleyeceği törenlere ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın katılacağı açıklanmıştı. Kuzey Kıbrıs Rum Yönetimi ve Sırvistan da Erivan'a gidecek. ABD’nin ise Ankara ve Erivan’daki törenlere hangi düzeyde katılacağı henüz netleşmedi.

ulusalkanal.com.tr