HDP'li 2 ismin vekilliği düşürüldü

PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin Van milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın vekilliği düşürüldü. Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda iki isim de 5 Meclis birleşimine katılmadığı gerekçesiyle vekillikten azledildi.

HDP'li 2 ismin vekilliği düşürüldü

PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin iki milletvekilinin vekilliği düşürüldü.

Genel Kurul'da yapılan görüşmeler sonucunda ilk vekilliği düşürülen isim Van milletvekili Tuğba Hezer Öztürk oldu. 324 kabul oyuyla vekillikten azledilen Öztürk, Ankara Kızılay'da 34 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısını düzenleyen teröristin cenazesini omuzlamasıyla hafızalara kazınmıştı. Ayrıca aile boyu PKK'lı bilinen Öztürk'ün PKK'lı erkek kardeşi Musa Kasım Hezer, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

Kız kardeşi Hatice Hezer ise halen YPG saflarında Suriye'de çatışıyor. Ölmüş olabileceği de yapılan değerlendirmelerden. Tuğba Hezer Öztürk, daha önce de ölen PKK'lı terörist Sıdıka Yıldız'ın cenaze törenine katılmış, bu nedenle hakkında soruşturma başlatılmıştı. Öztürk, Ankara'da askeri servis aracına yapılan bombalı saldırının faili Abdulbaki Sömer için kurulan taziye çadırını da ziyaret etmişti.

Yine 324 kabul oyuyla vekilliği düşen ikinci isim ise Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız oldu. Meclis çalışmalarında 5 birleşime katılmayan Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız, haklarında açılan soruşturmalar nedeniyle devamsızlıkları kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmıştı.

Faysal Sarıyıldız da bu sözleriyle hafızalarda yer edinmişti

ulusal.com.tr

hdp