"AKP ile barışçıl süreç yürümez"

“Küresel güçler Kürtlerin direnişini destekledi.” ABD'nin PKK ve PYD'ye desteğinden memnuniyetini dile getiren Van Milletvekili Aysel Tuğluk, AKP’nin artık Kürt meselesinde rol sahibi olmadığını söyledi. “Şu an ABD öncülüğündeki koalisyonla karşı karşıyalar” ifadesini kullandı.

Van Milletvekili Ayel Tuğluk, ABD'nin Kürtleri destesleklediğini söyledi. AKP için “ABD öncülüğündeki koalisyonla karşı karşıyalar” tespitini yaptı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Aysel Tuğluk, PKK-ABD ilişkisi ve açılıma dair çarpıcı ifadeler kullandı. Tuğluk, ABD ile AKP'nin karşı karşıya gelmesinin süreci etkilediğini ifade etti.

"Küresel güçler Kürtlerin direnişini destekledi. AKP’nin tüm planları berhava oldu. Şu an ABD öncülüğündeki koalisyonla karşı karşıyalar. Velhasıl, Kürtler yeni ittifak ve kurgulamalarla sahnede iken, Türkiye giderek pozisyon kaybediyor. Bu da “süreci” etkiliyor"

Açılım sürecinin kriz içinde olduğunu kaydeden Tuğluk, “AKP ile süreç yürümez” diye konuştu.

"Süreç bitmedi ama ciddi bir kriz içinde . “kamu güvenliği” denilerek Kürt hareketi ve siyasetinden“mutlak eylemsizlik” pozisyonuna geçmesi istendi. Kürt meselesinin çözümünde artık rol sahibi değildir. AKP ile artık demokratik ve barışçıl süreç yürütülemez"

Tuğluk Aynel Arab'taki duruma bağlı olarak açılım sürecinin tümüyle ortadan kalkabileceğini ifade etti.

"AKP özellikle de Öcalan’a karşı “süreci” bir tehdit gibi kullanıyor. Eğer Kobani eylemlerinde olduğu gibi halka dönük saldırılar olursa, süreç tümden ortadan kalkabilir. Bu risk vardır. Esas hassasiyet Kobani ve Rojava yaklaşımındadır"

ulusalkanal.com.tr