James Jeffrey: Biz Kürdistan için en iyi kararın ne olduğunu biliyoruz

Amerika'nın eski Ankara ve Bağdat büyükelçisi James Jeffrey, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin "bağımsızlık" açıklamasıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Jeffrey, “Bağımsızlık kararı Kürtlerin elinde değil, farklı grupların liderleri tarafından veriliyor" dedi. Jeffrey, ABD'nin onayı alınmadan yapılan bağımsızlık ilanına Washington'ın destek vermeyeceğini söyledi.

James Jeffrey: Biz Kürdistan için en iyi kararın ne olduğunu biliyoruz

Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin referandum ve bağımsızlık için yaptığı çağrıyla ilgili Amerika'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Amerika'nın eski Ankara ve Bağdat büyükelçisi James Jeffrey, “Bağımsızlık kararı kürtlerin elinde değil, farklı grupların liderleri tarafından veriliyor" dedi.

Barzani'nin “Kürdistan halkı, kendi kaderini tayin süreciyle karşı karşıyadır. Önümüze gelen bu imkan ertelenemez.” sözlerini değerlendiren James Jeffrey “Onayımız olmadan bağımsızlık ilanı yapılırsa Washington'ın desteği beklenmemeli." dedi.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'a konuşan ABD'nin eski Ankara ve Bağdat büyükelçisi "Biz Kürdistan için en iyi kararın ne olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bağımsızlık kararı kürtlerin elinde değil, farklı grupların liderleri tarafından veriliyor.” diyen Jeffrey "Türkiye'nin 2014'te IŞİD'e karşı Barzani'ye destek vermediğini öne sürdü. Jeffrey "Türkiye, Amerika'nın Kürtler'in imdadına koşup koşmayacağını görmek istedi." dedi.

Jeffrey, "Eğer bu Amerika'nın rızası alınmadan gerçekleşirse, Kürdistan'ın korumak için askerlerinin canını tehlikeye atmaz." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr