Abdullah Cömert'in katilleri gizleniyor mu?

Direniş şehidi Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert, Abdocan'ın vurulma anına ilişkin görüntüleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Hatay'da 3 Haziran günü katledilen Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert, Ulusal Kanal'a konuştu.

“Biz o gece görevli olan Akrep aracındaki görüntüleri merak ediyoruz. Savcılıktan emniyetten talep ettik. Jandarmada talep etti.Savcılık dosya gelsin öyle bakacağım diyor. Biz halen bekliyoruz akrepteki görüntüler neden yayınlanmıyor”

Zafer Cömert, kardeşinin ölümüne ilişkin ortaya çıkan görüntülerin hesabını sordu. Polis aracındaki görüntülerin gizlendiğini söyleyen Cömert yetkililerin suç işlediğini vurguladı.

“Ahmet Atakan'ın ölümünün ardından servis edilen görüntüler neden Cömert için saklanıyor. Emniyet valilik suç işlediğinin farkında değil mi? Savcılık sormadığı için suç işlediğinin farkında değil mi?”

4 ay sonra ortaya çıkan görüntüler, her şeyi gözler önüne serdi. Ancak failler halen bulunamadı. Ağabey Cömert, soruşturma sürecinin sağlıklı ilerlemediğini söyledi.

“ 4 ay geçti herşey ortaya çıktı ancak failler halen bulunamadı. Ortaya çıkarılmasını bırakın o gün orda görevli olanların ifadeleri bile alınmadı”

Adalete güvenmedeğini belirten Cömert, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor.

“8 Ekim'de AİHM'e gideceğiz. Burdaki yargısızlığı hukuksuzluğu suçu AİHM taşıyacağız”

ulusalkanal.com.tr