Ruhani’den Amano’ya çağrı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano İran ile varılan nükleer anlaşma kapsamında Tahran'daki askeri tesisleri inceledi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani nükleer anlaşmaya ilişkin Amano’ya "Biz gönüllü olarak protokolü uygulayacağız. Sizin de insaflı bir şekilde anlaşmanın icrasına nezaret edeceğinizi ümit ediyorum" dedi.

Ruhani’den Amano’ya çağrı

İran ile küresel güçler arasında imzalanan nükleer anlaşma uygulama aşamasında. Bu kapsamda Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Yukiya Amano İran’a gitti, İran'ın askeri amaçlı nükleer denemeler yaptığı iddia edilen Perçin askeri tesisini inceledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Amano'yu kabulünde, "Biz gönüllü olarak protokolü uygulayacağız. Sizin de insaflı bir şekilde anlaşmanın icrasına nezaret edeceğinizi ümit ediyorum" dedi.

Ziyarete ilişkin konuşan İran Atom Enerjisi Sözcüsü Behruz Kemalvendi de "Amano, bu incelemede hakkında asılsız iddialar bulunan bölümleri gezdi" ifadelerini kullandı.

Amano, Tahran ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Atom Enerjisi Başkanı Ali Ekber Salihi'yle ikili görüşmeler yaptı.

Aynı zamanda Amano, İran Meclisi'nde Nükleer Müzakerelerde Varılan Anlaşmayı İnceleme Komisyonu toplantısında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr